Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با ولادت با سعادت حضرت علی (ع) و برگزاری سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر ویژه برنامه پاسداشت مقام سردار شهید قاسم سلیمانی و قدردانی از فعالان حوزه موسیقی در تولید آثار مرتبط با این سردار شهید با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قاضی زاده معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران و تعدادی دیگر از مدیران با اجرای رسالت بوذری در تالار رودکی تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما، سازمان هنری رسانه‌ای اوج، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت فرهنگی هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی از جمله مجموعه‌هایی بودند که طی سال‌های اخیر آثار مختلفی را در حوزه ارکسترال، نماهنگ، تک اهنگ، سرود، آلبوم و موارد دیگر منتشر کرده‌اند.

یک ادای دین کوچک به حاج قاسم عزیز در جشنواره سی و هفتم

محمد اله یاری رییس سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر در ابتدای این مراسم ضمن ارائه توضیحاتی از روند برگزاری جشنواره بیان کرد: امسال در جشنواره موسیقی فجر تلاش کردیم تا به واسطه حضور ارکستر سمفونیک صدا و سیما و گروه نوای سیمره آثاری را با موضوع حاج قاسم سلیمانی پیش روی مخاطبان قرار دهیم تا با این کارهای از دل برآمده ادای دینی کوچک در کنار سایر نهادها و مجموعه‌ها به حاج قاسم سلیمانی داشته باشیم.

وی با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری جشنواره موسیقی فجر ادامه داد: به طور حتم اگر می‌خواستیم از همه دست‌اندرکاران ساخت آثار موسیقایی مختلف در زمینه حاج قاسم سلیمانی قدردانی کنیم قطعاً باید الان در یک سالن چهارصد نفری میزبانی می‌کردیم. بنابراین آنچه امروز ما میزبان آن هستیم قدردانی کوچکی از تلاشگران عرصه موسیقی است که به سهم خود توانسته‌اند شرایط هنری را برای ساخت آثار موسیقایی مرتبط با موضوع حاج قاسم سلیمانی فراهم کنند.

صادق بعد از شهادت برای من سنگ تمام بگذار

حاج صادق آهنگران از مداحان شناخته شده کشورمان هم در این مراسم که به مدیحه سرایی در رثای حضرت علی (ع) پرداخت، ضمن ارائه خاطراتی از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: مدتی قبل از شهادت حاج قاسم سلیمانی در ملایر بودیم و تا آنجا که خاطرم هست برای یادبود سردار شهید حسین همدانی رفته بودیم. من در آن دوران هم به خوبی یادم هست که حاج قاسم در همان جا از همه التماس شهادت داشت و این آرزوی همیشگی اش را به آنها می‌گفت. به هر حال با همین حس و حال بود که در اتومبیل بودیم که یکی از فرماندهان مشغول ارائه گزارشی به این شهید بزرگوار بود. من به خوبی فهمیدم که حواس حاج قاسم در جای دیگری است، اما چیزی نمی‌گفتم تا اینکه مدتی گذشت ودیدم به من بی مقدمه گفت: «صادق وقتی شهید شدم برای من سنگ تمام بگذار»

وی افزود: ازهمان زمانی که حاج قاسم چنین حرفی را زد و من را به شدت تحت تاثیر قرار داد، نهایت تلاش خود را انجام دادم تا از هیچ کوشش در پاسداشت حاج قاسم دریغ نکنم و اتفاقاً به لطف او بود که اثری را با شعر میلاد عرفانپور و تنظیم یک هنرمند کرمانی انجام دادیم که اثر قابل توجهی هم شد. چندی قبل هم بود که به واسطه یکی ازاشعار مرتضی آل کثیر قطعه دو زبانه‌ای را آماده کردیم که موضوع اصلی آن شهید ابومهدی المهندس و سردارسلیمانی است که به زودی در قالب اثری فارسی عربی پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد. به هر حال همه این کارها گام‌هایی کوچک در پاسداشت حاج قاسم سلیمانی است که امیدوارم مورد رضایت مردم شریف کشورمان قرار گیرد.

محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در بخش دیگری از این برنامه ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروزتولد حضرت علی (ع) بیان کرد: خواستم عرض ارادت خودم و همکارانم در معاونت هنری را عرض کنم و تشکر کنم از کسانی که کمک کردند پرچم مقاومت اسلامی با زبان هنر در جهان برافراشته بماند. این برنامه فقط اقدامی کوچک در راستای تجلیل از مقام والای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است که امیدوارم مورد توجه دوستداران این شهید بزرگوار قرار گیرد.

حاج قاسم نیازی به توصیف موسیقایی و هنری ما ندارد؛ این ما هستیم که به او نیاز داریم

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران هم بعد از صحبت‌های سالاری بیان کرد: داشتم فکر می‌کردم که ما امروز برای پاسداشت حاج قاسم اینجا هستیم یا در پاسداشت کسانی هستیم که او را گرامی می‌دارند؟ امروز تولد حضرت علی (ع) است و او نامی است که امروز بعد از گذشت ۱۴۰۰ تبدیل به نامی بزرگ شده است. این حضرت متوجه شد که اگر محو خداوند بشود همه عالمین را دارد. پس هرچه داشت ایثار کرد و ذره‌ای را هم برای خودش نخواست و فدای راه خدا کرد. حضرت امام (ره) وقتی از بسیج نام می‌بردند می‌فرمودند بسیج مدرسه عشق است که به انسان چگونه به خدا رسیدن را می‌آموزد. اینکه انسان هیچ چیزی را برای خودش نخواهد و این همان چیزی بود که حضرت علی را به عالی‌ترین مقام خداوند رساند. حاج قاسم هم یک چهره از وجود امیر المومنین است که همواره در هر مقطع زمانی وجود دارد. اگر حاج قاسم امروز واقعیت دارد نشان از واقعیت حضرت علی است.

وی افزود: ما با وصف حاج قاسم می‌دانیم که او نیازی به شعر و موسیقی و این جلسه ما ندارد. این ما هستیم که به او نیاز داریم و می‌خواهیم جامعه را پر ازاین حاج قاسم‌ها کنیم. پس هرچه قدر او را وصف کنیم کم است. او واقعی و حقیقی به جوان ما می‌گوید که چه راهی را برود. او دردنیای بدون قهرمان امروز یک قهرمان واقعی است. ما امروز در این جامعه دستمان پر است چون حاج قاسم را داریم. ما با زبان هنر به عنوان زبان عشق می‌توانیم چنین راهی را نشان دهیم. ما می‌توانیم این الگو را برای حفظ جامعه در یک مسیر درست قرار دهیم پس امروز روز پاسداشت شخصیت‌های بزرگی است که برای حفظ جامعه شان آمده‌اند و شخصیت حاج قاسم را توصیف کردند.

حاج قاسم سلیمانی تجلی اراده ملی ما در ایران و جهان اسلام است

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بعد از صحبت‌های قاضی زاده اظهار کرد: از دبیرخانه جشنواره موسیقی فجر قدردانی می‌کنم که این ابتکار را به خرج داد و از همه عزیزانی که امروز دعوت ما را برای حضور در این مراسم پذیرفتند قدردانی می‌کنم که شاهد چنین برنامه‌ای باشیم. ما در همه جشنواره‌ها و بزرگداشت‌هایی که در حوزه‌های مختلف فرهنگی هنری داشتیم، این توفیق را داشتیم که بخش ویژه ای برای تجلیل از آثاری که به نحوی به شخصیت سردار دل‌ها پرداخته‌اند، بپردازیم. به هر حال امروز جامعه ما در معرض آسیب‌هایی زیادی است که بخش اصلی آن نشات گرفت از هویت است بنابراین وقتی جامعه فرهنگی ما به احاج قاسم می چردازند تجلی ارائه نمایش مظهر اراده ملی ماست که در جهان اسلام نیز معرفی شده است.

وی افزود: شما اگر نگاه کنید در جز به جز زندگی حاج قاسم علاقه به میهن و اسلام عزیز موج می‌زند و این یک مساله عادی نیست و این پیوند زندگی ایرانی – اسلامی باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد وقتی رهبر معظم انقلاب از راه سلیمانی به عنوان مکتب یاد می‌کنند مساله ساده ای نیست. پس هیچ زبانی گویا تر از زبان هنر نمی‌تواند در تبیین این مسیر مورد توچه قرار گیرد. وقتی قطعه از غلامرضا صنعتگر اینچنین در دل مردم نشسته، نشان دهنده قدرت شعر و موسیقی است که این طور به دل‌ها نورانیت می بخشد و مخاطب را هدایت می‌کند. این جزوی از فلسفه هنر است که می‌تواند انسان را به سمت خداوند سوق دهد. من از همه مجموعه‌هایی که در تولید آثار مرتبط با حاج قاسم سلیمانی همت و تلاش داشتند صمیمانه قدردانی می‌کنم که در روز ولادت حضرت علی (ع) برنامه ارزشمندی را تدارک دیدند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی صحبت‌های خود از همکاری صمیمانه وزارت بهداشت در برگزاری جشنواره‌های هنری کشور طی دهه فجر انقلاب اسلامی قدردانی کرد.

قدردانی از فعالان حوزه موسیقی مرتبط با شهید سلیمانی

بخش بعدی مراسم قدردانی از فعالان حوزه موسیقی در تولید آثار مرتبط با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود که در این بخش صادق آهنگران، علیرضا افتخاری، علی محمد مودب شاعر، غلامرضا صنعتگر خواننده، قاسم صرافان شاعر، علیرضا قزوه شاعر، امیرحسین سمیعی خواننده، محمدرضا چراغعلی آهنگساز، عبدالجبار کاکایی شاعر، میلاد عرفانپور شاعر، امیر مهدی حکیمی، محمد مهدی سیار شاعر، محمد حشمتی، آرش امینی رهبر ارکستر، آرمان مهربان آهنگساز، امیر حقیقت خواننده، سید محسن حسینی خواننده، حسین ستاری فرخواننده، علی چراغی خواننده، حسین صیامی شاعر، محمد رسولی شاعر، میلاد هارونی خواننده، بهرام پاییز خواننده، امیر حسین زاده خواننده، سعید اسلامی آهنگساز و تنظیم کننده، احسان جوادی آهنگساز و تنظیم کننده، طاها چوگان باز آهنگساز و تنظیم کننده، علی زندوکیلی خواننده، امید روشن بین آهنگساز و تظیم کننده، بلال حسنی دهنوی آهنگساز و تنظیم کننده از جمله هنرمندانی بودند که در حضورحجت الاسلام امرودی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر بهداشت، درمان اموزش پزشکی، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن ریاحی دبیر سی و هفتین جشنواره موسیقی فجر، محمد اله یاری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد قدردانی قرار گرفتند.

پخش نماهنگ «فصل پریشانی» با صدای علی زندوکیلی از تولیدات سازمان هنری رسانه اوج، اجرای قطعه «حاج قاسم هنوز زنده است» با خوانندگی غلامرضا صنعتگر با شعر میلاد عرفانپور و آهنگسازی محمدرضا چراغعلی، مدیحه سرایی به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت علی (ع) توسط حاج صادق آهنگران، پخش نماهنگی به خوانندگی علی چراغی و شعر عبدالجبار کاکایی، از تولیدات دفتر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما، پخش نماهنگ «مرد نبرد» از تولیدات مرکز موسیقی مأوا، از جمله بخش‌های مختلف این مراسم را تشکیل می‌دادند.

کد خبر 5425383 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر جشنواره موسیقی فجر قاسم سلیمانی مراسم نکوداشت موسیقی ایرانی موسیقی کلاسیک تالار رودکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر چهلمین جشنواره تئاتر فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر جشنواره موسیقی فجر کنسرت موسیقی تئاتر ایران ویروس کرونا تالار وحدت فیلم سینمایی هنرمندان تئاتر موسیقی ایرانی حسین مسافر آستانه رادیو صبا کارگردان تئاتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره موسیقی فجر حاج قاسم سلیمانی فرهنگی هنری سردار شهید حضرت علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۶۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم

محمدرضا لطفی، نوازنده چیره دست و صاحب سبک سازهای ایرانی، آهنگساز برجسته معاصر، موسیقیدان و ردیف‌دان بزرگ ایران است.

او علاوه بر خلق آثار خاطره‌انگیز و با شکوهی مثل « ایران ای سرای امید» و «کاروان شهید» یک معلم جریان‌ساز بود. 

مجله هنری بوم به مناسبت روز معلم، علاوه بر هنر این هنرمند بزرگ به وجه معلمی این استاد بزرگ موسیقی ایران پرداخت. 

سجاد مهربانی، خواننده موسیقی ایرانی و یکی از شاگردان استاد لطفی که مدیر داخلی مکتب‌خانه این استاد نامدار کشور بوده است به بخشی از خاطراتی پرداخت که به گفته او، خود استاد لطفی به بیان این خاطرات پرداخته‌اند‌: استاد محمد رضا لطفی می‌گفتند از نونهالی تا نوجوانی ساز نی‌لبک می‌نواختند و در خانواده کاملاً مذهبی و معتقدی در شهر گرگان زندگی کردند و مادرشان اصالتاً ترکمن و معلم قرآن بودند و پدرشان در کار کشاورزی و زراعت فعالیت می‌کردند و در عین حال، تاجر و تعزیه خوان و اصالتاً اهل خلخال بودند و بعدها، به شهر گرگان کوچ کردند و تنها کسی که در میان برادرانشان، اسم اصلی و شناسنامه‌ای اش یکی بود استاد محمدرضا لطفی بودند.

بنده به نقل از خود استاد می‌گویم و صرفاً یک راوی هستم و امکان دارد فردی چیز دیگری بیان کند. اما مطلبی که ایشان برای بنده عنوان کردند این طور بود: استاد محمدرضا لطفی گفتند زمانی که مادرشان، ایشان را باردار بوده‌اند و ۷-۶ ماهگی ایشان بوده و به نوعی، مشخص شده است که فرزندشان پسر هستند( البته با وجود این که در آن زمان، تکنولوژی به این صورت نبوده است) و به هر روی متوجه جنسیت فرزند خود می‌شوند. با توجه به این که اهل صحرای ترکمن بودند به دیدن یکی از بستگان خود می‌روند و موقع برگشت، پیاده برمی‌گردند. در آن‌جا یک شتر نر به محض دیدن مادر استاد که باردار بوده‌اند حالت رم کردن پیدا می‌کند و ایشان را دنبال کرده و مادر استاد لطفی با زحمت فراوان از جلوی شتر فرار می‌کنند و پشت یک تپه گونه‌ای پنهان می‌شوند و در آن لحظه نذر می‌کنند و می گویند که یا امام رضا (ع) اگر از این مهلکه خارج شوم و فرزندم سالم به دنیا بیاید اسمش را رضا می‌گذارم و وقتی به خانه برمی‌گردند و داستان را برای همسرشان؛ زنده یاد فرج الله لطفی نقل می‌کنند پدر استاد لطفی می‌گویند کار خوبی است و اسمش را محمدرضا بگذاریم. چون گویا پدرشان ارادت به حضرت محمد(ص) داشتند و همین موضوع باعث می‌شود که اسم استاد، محمدرضا لطفی ثبت شود. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

سجاد مهربانی با اشاره به ویژگی معلمی استاد محمدرضا لطفی گفت: هر لحظه‌ای و در هر جایی می‌توانم شهادت دهم که استاد محمدرضا لطفی تا چند ساعت قبل از فوت خود روی تخت بیمارستان به بنده و یک دوست دیگر که همشهری ایشان است و در شهر گرگان زندگی می‌کند در حال آموزش بودند و اگر تار و سه تار و سبک و سیاق خیلی از اساتید دیگر زنده است  مرهون زحمات ایشان است. 

این خواننده موسیقی ایرانی افزود: استاد محمدرضا لطفی، برنامه‌ای در رادیو با عنوان شناخت و تاریخ موسیقی داشتند که در این برنامه‌ها به تفصیل توضیح می‌دادند و ساز می‌زدند و سبک و سیاق استاد جلیل شهناز، استاد علی اکبر خان شهنازی و استاد فرهنگ شریف را آموزش می‌دادند.

استاد مهدی کلهر، تحصیلکرده معماری و نقاشی و از مدیران هنری تأثیرگذار دوران معاصر و از دوستان نزدیک استاد محمدرضا لطفی درمورد ایشان گفت: لطفی فارغ از این که پدرش هنرمند بوده در خانه‌ای بزرگ شده است که پدر و مادرش آموزش و پرورشی بودند و مادرش معلم قرآن بود و بنده تا آخرین لحظه،  نسبتی که لطفی با مادرش و قرآن و خدا و پیامبر (ص) داشت را شهادت می‌دهم. 

استاد مهدی کلهر به نقل از استاد محمدرضا لطفی گفت: در آمریکا بوده که یک بار می‌خواسته است خودش را تنظیم کند و در خاطراتش هم، گفته است: در یک شب بارانی برای چهله نشینی به جنگلی رفتم و اذان گفتم و منِ ماتریالیست، موحد شدم. 

همان‌طور که می‌دانید استاد لطفی در همه کنسرت‌هایش، با صدای خودش اول الله مدد می‌خواند و از خداوند متعال کمک می خواست. 

این مدیر هنری درمورد تعریف واژه استاد ادامه داد: استاد یعنی کسی که در هر رشته‌ای فعالیت می‌کند، بتواند رشته هنری، علمی و مهارتی خود را یک گام به سمت کمال نزدیک کند و محمدرضا لطفی، یکی از باسوادترین اساتیدی بود که به تاریخ اهمیت می‌داد و تاریخ را خوب می‌شناخت و تعریف درستی از دستگاه‌های موسیقی ایران ارائه  می داد و ریشه‌های آن‌ها را می‌شناخت.

استاد مهدی کلهر با ذکر خاطره‌ای یادآور شد: یک روز استاد جلیل شهناز با لهجه اصفهانی درمورد تار لطفی این‌طور نظر دادند که آقای لطفی، تار را ادب می‌کند که این یک تعریف شیرین اصفهانی و کاملاً درست است. 

این مدیر هنری افزود: به نظر بنده، لطفی فردی بود که سواد زیادی در تاریخ داشت و صادق و شجاع بود و اصلاً منافق نبود و اگرچه گرین کارت خود را گرفت ولی بعد، آن را کنار گذاشت و این نکته بسیار مهمی است. یعنی آن‌قدر در آمریکا صبر کرد و گرین کارت را گرفت. اما وقتی به ایران آمد، آن را کنار گذاشت؛ بنابراین تمام آثار لطفی چه نواخت‌هایش به عنوان نوازنده و چه آهنگ‌هایش قابل تحسین و تمجید هستند ولی از همه مهم‌تر، به نظرم آن‌ها  قابل تعلیم هستند. 

محمد معتمدی، شناخته شده‌ترین خواننده‌ای است که در محضر استاد محمدرضا لطفی شاگردی کرده و در ۴ آلبوم برجسته، ساز استاد را همراهی کرده است.

این هنرمند گفت: یکی از اتفاق‌های بسیار تأمل‌برانگیز و جالب درمورد فوت استاد محمدرضا لطفی، روز وفات ایشان بود که مصادف با روز معلم شد و بنده هر سال، وقتی به روز معلم نزدیک می‌شویم به یاد تاریخ فوت ایشان می‌افتم. به دلیل این که استاد لطفی به معنای واقعی کلمه معلم و عاشق یاد دادن بودند و علاقه داشتند آن‌چه که می‌دانستند را به نسل‌های بعد و دیگران منتقل کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • «عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت
  • (ویدئو) روایت زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»
  • حضورآگاهانه مردم در انتخابات و انتخاب اصلح
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • وزیر ارشاددرگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی خراسان را تسلیت گفت
  • از وطنم ایران تا شب‌نورد؛ با تارِ لطفی + فیلم
  • تدارک ۳۰ عنوان برنامه پاسداشت هفته عقیدتی در شهرستان زابل
  • ابلاغ سلام رهبرمعظم انقلاب به خانواده سرلشکر زاهدی